Is kamperen in België hetzelfde als in Nederland?

Posted by on mei 20, 2014 in Kamperen | No Comments

België en Nederland liggen tegen elkaar aan, er wordt veel dezelfde taal gesproken en ook de cultuur is grotendeels hetzelfde. Toch? Nou, mooi niet! Wie aan België denkt, denkt aan bier, chocolade en Vlaamse friet. Deze drie redenen zijn er misschien al voldoende om naar België af te reizen, maar België heeft nog veel meer aantrekkingskrachten. Hier staan er een aantal op een rijtje.

Ten eerste is België rijk aan bos: ongeveer 21,4% van het land bestaat uit bos. De Ardennen zijn dunbevolkt, en bieden daarom een bijzondere kampeerervaring. “Dunbevolkt” is Nederland namelijk zeker niet. Een ander bijzonder gebied is de Hoge Venen. Dit wilde stukje natuur heeft een vergelijkbaar klimaat met dat van de berggebieden verder in Europa. België ligt vol met prachtige natuurgebieden en –parken, dus de liefhebber van natuur komt zeker aan zijn trekken.

Ook diegenen die van een actieve vakantie houden worden op hun wenken bediend. De Belgische provincie Limburg is bekend komen te staan als fietsprovincie, en de Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te mountainbiken of te wandelen.

Daarnaast heeft ook België een prachtig kustgebied. Vlaanderen staat bekend om haar badplaatsen, zoals Knokke en Blankenberge. Met een gemiddelde temperatuur van 11,2 graden is het iets warmer dan in Nederland – in de winter is het vaak niet kouder dan 5 graden. Daarmee is België dus ook in de winter aantrekkelijk voor toerisme. Ook kun je hier natuurlijk genieten van bijvoorbeeld de eerdergenoemde friet.

een spannende vakantie in belgie

Een voordeel van België is dat het land, net als Nederland, niet al te groot is. Mocht je dus met een gevarieerd gezelschap op stap gaan, dan is iedereen tevreden te stellen. Het wordt dus kamperen, maar waar je de ene dag met z’n allen de ongerepte natuur in trekt, kun je de andere dag met de trein gaan shoppen in Antwerpen, of cultuur gaan snuiven in Brussel. Ook de liefhebber van historische plaatsen wordt in België niet tekort gedaan.

Kortom, België is een gevarieerd land, en meer dan in Nederland zal je versteld staan van het grote aantal natuurgebieden. Wie nog twijfelt tussen Nederland of België dit jaar doet er goed aan om het ook eens over de grens te proberen. De Goudse kaas en de hagelslag kunnen altijd nog mee in de kofferbak.